“Čovjek mačka” šeće 9 mačaka Tokyjem!

“Čovjek mačka” šeće 9 mačaka Tokyjem!

Devet je, čini se, magičan broj kada se radi o mačkama. Osim što za mačke kažemo da imaju devet života, također ćemo vas danas upoznati s čovjekom koji Tokyjem šeće s – devet mačaka! Vjerojatno mislite da su mačke i šetnja dva različita pojma, ali zapravo je sve vrlo jednostavno. Tokijski Čovjek mačka stavi svoje prekrasne mačke u kolica s kotačićima (slična kakva inače koristimo kada idemo u kupovinu pa u njima stvari vozimo kući) i onda ih tako šeće tokijskim ulicama.

Radi se o muškarcu koji je nedavno otišao u mirovinu, a odlučio ju je provoditi upravo šećući svoje mačke po Tokyju. Ima devet mačaka vrsta činčila i himalajske, a toliko je ova pojava razgalila stanovnike japanske metropole da su se o njemu uvelike raspisali mediji u Zemlji izlazećeg sunca. Nazivaju ga Kyushu Neko Ojisan što u prijevodu znači ‘Čovjek mačka s Kyushua’ (Kyushu je jedan od japanskih otoka, gdje je ovaj starac započeo sa svojim neobičnim hobijem šetanja mačaka). On je postao celebrity i postaje sve veći celebrity sa svakim korakom kojeg napravi gurajući svoja kolica na točkićima u kojima su naslagane njegove prelijepe mačke.

Prije nego se preselio u Tokyio, živio je u gradu Kagoshima na spomenutom otoku Kyushuu te je i ondje bio pravi celebrity sa svojim mačkama. Ipak, čini se kako mu nije bilo suđeno ostati samo lokalna zvijezda te je slavu stekao i u japanskoj metropoli.

Naime, Čovjek mačka prije šest godina zbog posla se preselio i Kagoshimu i zato se morao odvojiti od obitelji. Kao zamjena za obitelj poslužile su mu mačke koje je šetao u kolicima u svaki slobodan trenutak. Sada, kada je otišao u mirovinu, vratio se u Tokiyo i nastavio sa svojim šetnjama s mačkama.

Prolaznici ga stalno zaustavljaju i žele se fotografirati s njim i s njegovim mačkama, a također ima i svoju stranicu na Facebooku i Twitteru na kojima ga mogu pratiti svi koji to žele i u tome uživaju.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *