Pametna hranilica za mačke sa prepoznavanjem lica

Pametna hranilica za mačke sa prepoznavanjem lica

Mu-Chi i MomoO pametnim hranilicama za mačke već smo pisali, ali čini se da i na ovom području tehnologija i mogućnosti napreduju i svatko nastoji ponuditi nešto novo. Ovaj put vam predstavljamo pametnu hranilicu Bistro tvrtke 42ARK. Po njihovim riječima radi se o najpametnijoj hranilici na svijetu koja neće samo hraniti vaše mačke već će i pratiti njihov apetit i promjene težine kako bi vas pravovremeno upozorila na neobične promjene koje mogu ukazati na neki zdravstveni problem.

Ideju za stvaranje ovako sofisticiranog uređaja jedan od autora je dobio nakon što je jedna od njegovih mačaka umalo izgubila jedan od svojih života od upale slijepog crijeva. On nije primjetio da mačka ne jede redovito, što je uz urođenu srčanu manu dovelo do stvaranja krvnih ugrušaka zbog kojih je mačka ostala bez stražnjih nogu, ali je ipak preživjela. Nakon ovog iskustva, odlučio je smisliti na koji način spriječiti ovakve situacije, i dosjetio se! :)

Mu-Chi i Momo

Mu-Chi i mačka Momo čija je tragedija pokrenula projekt

Bistro hranilica svoju funkciju obavlja tako da mjeri težinu servirane hrane i vode, kao i težinu mačke za vrijeme hranjenja. Posebno je zanimljiva jedinstvena sposobnost uređaja da pomoću ugrađene kamere koja koristi tehnologiju prepoznavanje lica može odrediti o kojoj se mački radi u slučaju da ih u vašem kućanstvu ima više!

Kada mačka stane na hranilicu, uključuje se kamera koja podatke o mačjem licu šalje na centralni poslužitelj koji će sa velikom sigurnošću odrediti o kojem se članu kućanstva radi, a u slučaju da mačka nije prepoznata ponuditi će vam da otvorite novi profil. Prepoznavanje radi i po mraku korištenjem diskretnog LED svjetla koje neće uznemiriti mačku.

Moguće je odrediti kada i koliko hraniti svaku od vaših mačaka i na taj način im kontrolirati unos hrane, što je dana posebno bitno jer podaci kažu da je gotovo 50% kućnih ljubimaca pretilo.

Naravno tu je i nezaobilazna mobilna aplikacija pomoću koje možete pratiti dnevni, tjedni i mjesečni unos hrane, primiti upozorenja u slučaju neobičnih odstupanja, pa čak i nahraniti svoje ljubimce dok ste na putu ili ih provjeriti pomoću ugrađene kamere.

Bistro Aplikacija

Bistro ima i pripadajuću mobilnu aplikaciju

Za sve navedene funkcije uređaj zahtjeva stalnu Internet vezu na koji se može povezati bežično ili preko opcionalnog ethernet žičnog priključka.

Projekt je uspješno financiran crowdfunding indiegogo kampanjom, možete ga naručiti po cijeni od 250 američkih dolara a isporuke će početi u ožujku 2015. godine.

Riba
Autor: Riba

Mačkolog laik sa 30+ godina iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *