Palače za mačke

Palače za mačke

Princeze i prinčevi moraju imati svoje palače, a budući su naše mačke baš poput naših princeza i prinčeva, zašto ih ne bismo smjestili u palaču po njihovoj mjeri?

Radi se o palači napravljenoj od rižine slame, dakle nije baš tipična palača koju većina nas ima na umu kad im se spomene takvo zdanje. Međutim, uvjereni smo kako je ova palača baš po mjeri svake mačke. Mačja palača toliko je velika da dopušta mački da se unutra komotno smjesti, ima maleni ulaz kroz koji može pratiti događaje oko sebe i sve u svemu zapravo podsjeća na kutije u kakve se mačke tako rado vole zavlačiti.

Palača za mačke

Mačje palače proizvode se, a gdje drugdje nego u zemlji u kojoj obožavaju mačke – Japanu. Proizvodi ih tim od tridesetak pletačica rižine slame. Za jednu mačju palaču potrebno je oko tjedan dana da bi se završila. Kada je prije nekoliko mjeseci otvorena web stranica s mačjim palačama, dogodio se pravi boom jer je naručeno nekoliko tisuća palača od rižine slame pa su pletačice bukirane sve do kraja godine! Stoga, želite li i vi naručiti palaču za svoju micu macu, pripremite se na višemjesečno čekanje.

Palača za mačke

Pletačice mačjih palača nalaze se u gradu Sekikawa, u prefekturi Niigata na sjeverozapadnoj obali otoka Honshu. Palače za mačke zapravo nisu nikakva novost u ovom kraju jer su se prije koristile kao kolijevke za djecu, posebice u Teishi periodu od 1912. do 1926. godine. Bebe su tako bile na mjestu koje je veoma udobno i zaštićeno, a također izrađeno od jakog i trajnog materijala otpornog na pucanje. Japanci su ih tada nazivali chigura kolijevkama. Danas bi malo koji Japanac nosio dijete u ovakvoj kolijevci, ali zato ih je mnogo koji sada unutra stavljaju svoje voljene mačke.

Palače za mačke dolaze u različitim veličinama. One promjera 20 centimetara koštaju 5.000 yena ili 60 američkih dolara, dok su najveće promjera 45 centimetara i koštaju 18.000 yena ili 220 američkih dolara. Uz palače za mačke mogu se naručiti i razni ulošci koji se stavljaju unutra i tako omogućuju mačkama da leže na još udobnijem i mekanijem mjestu. Ovaj se jedinstveni proizvod može naručiti na njihovim stranicama.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *