Elegantne kuće za mačke u obliku kugle

Elegantne kuće za mačke u obliku kugle

Francuski dizajnerski studio Meyou proizveo je elegantnu kuću koju bi poželjela svaka mačka i svaki vlasnik mačke. Radi se o kući koja je okruglog oblika, dakle podsjeća na kuglu koja s jedne strane ima otvor kroz koji mačka slobodno ulazi i izlazi, a također ima i drvene i metalne nožice pomoću kojih kugla stoji na jednom mjestu i stabilna je.

Radi se o veoma elegantnom dizajnu, a projekt se trenutno nalazi na Kickstarteru te skuplja sredstva kako bi se dalje razvijao. Ako sve bude po planu, ove neodoljive mačje kućice mogle bi se pronaći u prodaji od ožujka 2016. godine.

Meyou kućice za mačke

Aude Sanchez, jedna od dizajnerica iz Meyou studija o ovom projektu kaže: ‘Predmeti za mačke nikada se nisu smatrali dizajnerskim, kao nešto čime bi se dizajn mogao i trebao pobliže baviti. Danas jednostavno ne postoji funkcionalan i elegantan dizajn potrepština za mačke.

Upravo zbog toga, ovaj se studio odlučio baviti dizajnom za mačke koji će ujedno biti i dizajn privlačan i ljudima.

Meyou kućice za mačke

Osim kreveta za mačke u obliku kugle, koji je mnogima najomiljeniji, postoje još dvije dodatne linije kreveta za mačke i to u obliku tube te kugla krevet koji umjesto drvenih nožica ima metalni okvir koji je drži na mjestu. Dizajneri ističu kako im je za stvaranje ovih linija kuća za mačke inspiracija bio jednostavan i čist nordijski dizajn. Sve je kombinacija drveta, pamuka i metala i naravno mekanih jastuka koji se stavljaju u unutrašnjost i stvaraju mačkama nezamjenjivo mjesto za drijemanje, spavanje i odmor.

Meyou kućice za mačke

U krevetu kućici se može izrezati i prozorčić, čime postaje još zanimljiviji za mačke jer mogu ležati i kroz prozor vas promatrati satima. Osim što je ovakva linija kreveta nešto što mačke obožavaju, također se lijepo uklapa u gotovo pa svaki prostor te pridonosi osjećaju harmonije i udobnosti.

Pogledajte video o novim krevetima kućicama za mačke:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *