Upoznajte Montyja, mačka rođenog bez nosne kosti

Upoznajte Montyja, mačka rođenog bez nosne kosti

Često kažemo da je savršenost u nesavršenosti, međutim prikazivanje i priča su samo jedno, a stvarni život nešto sasvim drugo – posebice kada govorimo o svijetu životinja. Naime, životinje koje imaju nešto što ih razlikuje od drugih pripadnika iste vrste, a što često nazivamo defektom, najčešće su ostavljene i prepuštene neumoljivim zakonima prirodne selekcije. To nas ne bi trebalo iznenaditi kada saznamo sljedeći, porazni podatak – svakog tjedna se u skloništima eutanizira oko 80,000 posve zdravih životinja, prije svega mačaka i pasa, jer se o njima nitko ne želi brinuti, odnosno nitko im ne želi pružiti dom. Stravično, zar ne?

S vremena na vrijeme se ipak pojave i neke dobre priče, priče koje nam daju vjeru u život i ljude. Jedna od takvih priča je ona o mačku po imenu Monty koji živi u Kopenhagenu u Danskoj. On je rođen bez nosne kosti i ima malo drugačiji oblik glave zbog toga, odnosno pomalo nalikuje na zeca. Iako zbog ovoga nema nikakvih zdravstvenih problema, obitelj u kojoj je rođen ga je dala u sklonište s obrazloženjem da već imaju dovoljno mačaka. Srećom naišla je druga obitelj koja ga je prihvatila. I ne samo to, Monty je trenutno pravi mačji hit na internetu!

Mačak Monty

Monty im svoju stranicu na Facebooku te preko 45,000 pratitelja. Osim toga postoje i proizvodi s njegovom slikom, od milja ga se zove Monty Boy, a sav prihod od prodaje ide za sklonište za mačke iz kojeg je Monty Boy spašen.

Montyjev vlasnik je rekao: ‘Mi želimo da Monty bude ambasador svih mačaka koje nisu savršene. Osim toga, želimo svima poručiti da, iako ne izgledaš savršeno, ne znači da ne možeš biti fantastičan.’

Montyjeva obitelj već ima nekoliko mačaka, uz njega, a jedna od njih ima tri noge. Doista nešto nad čime se svi trebamo zamisliti i zapitati koliko volimo svoje mačke i koliko se dobro brinemo o njima.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *