Napuštena mačka teška gotovo 15 kilograma!

Napuštena mačka teška gotovo 15 kilograma!

Znamo da svijetom vlada epidemija pretilosti, kako kod ljudi, tako i kod kućnih ljubimaca. Sljedeća priča će vas najvjerojatnije ostaviti doslovno širom raširenih usta. Upoznajte mačku koja je toliko teška da većina ljudi s kojima dolazi u doticaj ima problema podignuti je jer teži za mačku nevjerojatnih 15 kilograma!

Njezina je težina tri puta veća od težine obične mačke, a toliko zanimanje javnosti stekla je zahvaljujući još jednoj tužnoj činjenici – naime, njezini su je se vlasnici ostavili u kući u kojoj su živjeli i pronašli su je lokalni policajci te je završila u skloništu za napuštene životinje u New Jerseyju. Mačka se zove Sprinkles te ima 4 godine. Ima šapice mačke koja teži oko 4 kilograma, a na tim je šapicama ogromno tijelo. Pretilost ove mačke ekvivalent je čovjeka koji bi trebao imati 80 kilograma, a umjesto toga na leđima nosi od 270 do 315 kilograma.

Transport životinje u sklonište je bio poprilično težak zadatak je ga vode starije žene koje ne mogu dizati veliki teret pa su morali pronaći nekoga tko će je donijeti i smjestiti.

Sprinkles je u početku bila veoma preplašena no s vremenom sve se bolje navikava na svoj trenutni dom. Ima problema s hodanjem po stepenicama, odnosno ne može se spuštati niti penjati stepenicama, a zbog veličine ne može se ni normalno čistiti pa zbog toga pati i od zdravstvenih problema.

Sprinkles - mačka od 15 kilograma

Također, na dijeti je, ali ne previše strogoj jer veterinar kaže da bi nagli gubitak težine mogao negativno utjecati na njezine bubrege te se planira da će gubiti po pola kilograma mjesečno. U međuvremenu Sprinkles dovodi mnoge znatiželjnike u sklonište jer je rijetko tko u životu susreo s tako ogromnom mačkom. Ipak, u skloništu kažu da u SAD-u ima još nekoliko primjera veoma velikih i pretilih mačaka, primjerice – mačak Buddha iz Tennesseeja koji je 2013. godine težio preko 14 kilograma te Meatball iz Arizone koji je pronađen 2014. godine, a težio je preko 16 kilograma!

Pazite na težinu vaše mačke! (i ne napuštajte ju)

Nevena
Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *