Uskoro prvo kino za mačke na svijetu!

Uskoro prvo kino za mačke na svijetu!

Mačji kafići su postali pravi svjetski hit iako još nemamo informaciju da je ijedan kafić u kojem posjetitelji uz kavicu mogu milovati i mačke koje tamo žive otvoren negdje u Hrvatskoj. Međutim, diljem svijeta postoji na desetke pa čak i stotine mačjih kafića, a toliko su popularni da se planira i otvaranje i prvog mačjeg kina.

Društvo za zaštitu životinja iz Londona Great Kitten planira otvoriti prvo mačje kino na svijetu. Radi se o tome da bi se, ukoliko skupe dovoljno novca (120,000 funti), uskoro trebalo otvoriti kino, kafić i sklonište za mačke, sve u jednoj zgradi. Ljudi bi mogli doći u kafić ili pogledati film u kinu u društvu mačaka iz skloništa.

Iz Great Kittena kažu kako im je plan otvoriti veoma udobno mjesto u kojem bi se posjetitelji osjećali slobodno, primjerice kafić s rustikalnim zidovima i kaminom te kino s velikim, udobnim sjedalima. Dok bi sa svojim boljim polovicama, prijateljima, rodbinom uživali u kafiću družeći se i pričajući, usput bi mogli milovati mačke koje bi slobodno hodale, drijemale ili spavale gdje im je volja. Ista stvar je i s kinom – iz kafića bi se odlazilo u kino gdje bi na sjedalima već drijemale mačke, a posjetitelji bi također za vrijeme gledanja filma mogli pijuckati kavu ili milovati mačku. U sklopu svega postojalo bi i sklonište za mačke odakle bi one mogle slobodno dolaziti ili u kafić ili u kino. Ono što je najvažnije jest da bi posjetitelji koji to žele mogli usvojiti mačku iz skloništa koja im je posebno draga.

U Great Kittenu također planiraju jednom tjedno u ovo kino ugostiti djecu s poteškoćama u razvoju kako bi se družila s mačkama jer je poznato da mačke imaju itekako blagotvoran utjecaj.

Ipak, sve je zapravo za sada tek ideja, odnosno Great Kitten skuplja donacije koje bi pomogle da se sve pretoči u stvarnost. Od srca im želimo da u tome i uspiju jer ideja je i više nego fantastična.

Posjetite njihovu stranicu i podržite njihove napore!

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *