Muzej otvara izložbu posvećenu čuvenim mačkama interneta

Muzej otvara izložbu posvećenu čuvenim mačkama interneta

Tko je vladar internetskih bespuća? Možda mislite da je to Bill Gates ili možda Beyonce, međutim odgovor je mnogo jednostavniji i slađi – mačke su apsolutne vladarice interneta. Naime, internetski sadržaj u kojem su mačke, bilo da se radi o fotografijama, video uratcima ili člancima definitivno je najčitaniji/najgledaniji.

Ljudi su konačno shvatili koliko su mačke na internetu utjecajne pa je tako jedan poznati muzej u New Yorku odlučio postaviti izložbu posvećenu internetskim mačkama. Izložba će biti otvorena 3. kolovoza ove godine, a bit će na raspolaganju svim ljubiteljima mačaka sve do 31. siječnja sljedeće godine.

Radi se o muzeju originalnog naziva ‘Museum of the Moving Image‘, a izložba će biti otvorena i predstavljena pod naslovom ‘How Cats Took Over Internet‘ (Kako su mačke preuzele internet).

U muzeju su obećali da će zauzeti kritički stav prema nestašnom fenomenu ljubavi prema internetskim mačkama. Neke od stvari koje će se predstaviti u muzeju je tzv. ‘Caturday‘ – fenomen s društvenih mreža prema kojem je subota (Saturday) dan za postavljanje ludih fotografija na kojima su mačke. Osim ovoga, promotrit će se i stvaranje mačjih celebrityja, kao što je primjerice Grumpy Cat, koji je svojim izrazom ‘lica’ jednostavno pokorio internet ili mačak Lil Bub čiji ja tjelesna mana zapravo postala njegova prednost.

U muzeju će biti prikazan i fenomen nazvan ‘LOLcats‘ koji opisuje fotografije mačaka s nekim smiješnim tekstom ubačenim u samu fotografiju. Naravno, u izložbi neće zaobići video uratke u kojima su mačke jer, kako kažu, radi se o stvarima koje su jednostavno promijenile web korisnike.

U muzeju će se u posebnoj dvorani, na velikom ekranu prikazivati video snimke s mačkama pa će dojam biti zasigurno mnogo bolji nego na malom ekranu mobitela.

Izložba će, kako kažu u muzeju, dotaknuti umiljatost mačke kao životinje i njezin utjecaj na čovjeka, dosadu kao čestu pojavu kod čovjeka zbog koje traži sadržaj na internetu te dramatičan porast internetskog sadržaja kojeg stvaraju sami korisnici.

Sve u svemu, zavidimo svima koji će posjetiti ovu izložbu. Tko zna, možda se ondje nađe i ovaj zanimljivi mačji video:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *