Hit – umjetni nokti za mačke!

Hit – umjetni nokti za mačke!

Čuli smo za umjetne nokte koji su jako popularni kod određenih pripadnika ženskog roda, ali onog ljudskog. No, što biste rekli kada bismo vam predložili da i svojoj mački stavite umjetne kandže? Možda prevrćete očima, ali vjerovali ili ne, preko velike bare su umjetne kandže ili, nazovimo ih po gospodski, umjetni nokti za mačke pravi hit.

Popularizirale su ih modne blogerice koje svojim mačkama stavljaju umjetne kandže, potom ih obojaju u neobične i upečatljive lakove za nokte, fotografiraju te objavljuju fotografije na svojim blogovima i društvenima mrežama, prije svega na Facebooku.

Umjetne kandže mogu se pronaći i kupiti putem brojnih internetskih trgovina, a zanimljivo je da ih ima u različitim veličinama, s obzirom na težinu mačke. Primjerice, S veličina umjetnih noktiju je za mačke od 2 do 3,5 kilograma te je u pakovanju 40 komada, a cijena je oko 15 američkih dolara. Uz ovo postoje i veličine XS, M, L i XL. Umjetne kandže stavljaju se jednako kao i umjetni nokti kod žena, dakle lijepe se te ih se može obojati u bilo koji lak za nokte ili ih je moguće kupiti već obojane.

No, osim modne funkcije umjetnih kandži, ističe se kako one imaju i sigurnosnu ulogu. Točnije, one onemogućuje grebanje namještaja te naše kože kada se mačka naljuti.  Istaknuto je da je ovo rješenje bolje od rezanja mačjih kandži koje može biti jako bolno i neugodno za mačke te prouzročiti krvarenje. Naime, umjetne kandže su zapravo poput malenih navlaka koje idu preko cijelog mačjeg nokta i on tako postaje potpuno zatvoren. Zanimljivo je da umjetne kandže nije potrebno posebno skidati već će same otpasti kako prirodne kandže rastu, obično nakon četiri do osam tjedana, ovisno od mačke do mačke. Istaknuto je i da umjetne kandže nisu baš nikakva smetnja za normalan život omiljenih ljubimica, ali smetaju li im one barem malo ne možemo saznati jer nam one to ne mogu reći. Stoga je na svakom vlasniku da odluči hoće li ih staviti svojoj mački ili ne.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

There are 2 comments for this article
  1. Amina Hodzic at 11:46

    Pozdrav! Gdje se ovo moze odraditi i da li igdje u Sarajevu? Hvala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *