Mačka heroina spasila napuštenu bebu

Mačka heroina spasila napuštenu bebu

Obično slušamo kako su psi veliki spasitelji pa tako spašavaju ljude iz lavina, iz ruševina i nakon svakojakih katastrofa. Međutim, i mačke mogu biti prave heroine, dokazala je to priča o ruskoj mački Maši koja je spasila napuštenu bebu.

Mačka Maša, siva, tigrasta, debeljuškasta, živi u ruskom gradu Obninsku. Nema jednog vlasnika već se cijelo susjedstvo, kvart u kojem živi brine o njoj te ima pristup u velik dio stanova i kuća. Tijekom jedne hladne večeri Maša je naišla na kutiju u kojoj je bila tek rođena bebica, vjerojatno ostavljena na ulici kako bi što prije umrla. Maša se stisnula uz bebu i u isto vrijeme počela veoma glasno mijaukati kako bi dozvala pomoć. U tome je uspjela. Naime, stanovnica kvarta, Irina Lavrova u to je vrijeme iznosila smeće i čula Mašino neobično i glasno mijaukanje. Lavrova kaže kako je sve bilo veoma neobično jer Maša inače tako ne mijauče, a također uvijek je u to doba dođe pozdraviti i nešto prezalogajiti. Žena je, privučena neobičnim glasanjem, otišla do Maše, bojeći se da joj se nešto dogodilo. Međutim, Maša je bila dobro, ali  bila je uz bebu u kutiji. Očito su mački proradili majčinski instinkti te je vlastitim tijelom željela zagrijati bebu i k tome zazivala pomoć.

Beba je u kutiji imala i nekoliko pelena te hranu i odmah je prevezena u bolnicu i odlično se oporavlja. Maša za nagradu dobiva još više hrane od stanovnika kvarta te su svi veoma ponosni na nju.

Osim Maše, čija je priča sasvim svježa, medije je zaintrigirala još jedna mačka heroina i to sredinom prošle godine. Radilo se o mački Tari koja je spasila četverogodišnjeg dječaka od napada psa. Dječak iz Kalifornije  vozio se na biciklu kada se na njega zaletio pas i počeo ga vući za nogu. Obiteljska mačka je uhvatila zalet i  otjerala psa tako da je dječak završio samo s nekoliko šavova, a sve je moglo biti mnogo gore da nije bilo Tare.

Pogledajte u videu kako je to izgledalo:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *