Izumljeno je vino za mačke

Izumljeno je vino za mačke

Svi vlasnici koji vole uživati u društvu u čašici vina, a pod “društvom” obično misle na svoju mačku ili više njih, od sada mogu bez grižnje savjesti uživati u vinu koje je dobro i za njih i za mačke!

Tvrtka Apollo Peak iz Kolorada u Sjedinjenim Državama izumila je vino za mačke. Za sada su u ponudi dvije vrste vina, a zovu se “Pinot Meow” (Pinot Mijau) i “The MosCATo” te za razliku od klasičnog vina u sebi nemaju ni grožđa ni alkohola, a osnovni sastojci ovih neobičnih pića su mačja metvica i cikla. “Pinot Meow” je crna vrsta vina, dok je “The MosCATo” bijela vrsta vina za mačke.

Vino za mačke

Cijena probnog primjerka je 4,95 dolara, dok je za bočicu od 2,5 decilitra potrebno izdvojiti 11,95 dolara. Poprilično skupo piće, zar ne? Preporučuje se da se ova vina za mačke serviraju na sobnoj temperaturi jer mačke ne vole hladno.

Ako već iz iskustva znate kako čaša crvenog vina djeluje na vas, možda ćete se nakon ovoga zapitati kako će vino za mačke djelovati na mačke. Na službenoj web stranici tvrtke stoji sljedeće pojašnjenje: “Ovisno o tome koliko mačka popije, efekt ovog vina različito djeluje. Čim mačka namiriši mačju metvicu postaje aktivnija i više se igra. No, drugačije je kada joj je u probavnom sustavu, tada mačka postaje nježnija i smirenija pa bi ovo vino moglo pomoći kod besanih noći vaše mačke i vas!“.

Apollo Peak je nastao prošle godine s ciljem stvaranja zdravih napitaka za kućne ljubimce jer ih obožavaju, jednako kao što svaki vlasnik obožava svog ljubimca. Ubrzo su počeli raditi na prvom vinu za mačke te su ga ovih dana lansirali u svijet. Ponose se što su svi sastojci nabavljeni s lokalnih farmi. Trenutno se najviše reklamiraju na Instagramu.

Kako se vama sviđa ideja o vinu za mačke? Biste li ga ikada naručili i dali svojoj mački da ga popije?

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *