Stotine crnih mačaka napušteno jer ne izgledaju dobro na fotkama

Stotine crnih mačaka napušteno jer ne izgledaju dobro na fotkama

Negdje su simbol loše sreće, negdje simbol dobre sreće, ovisno od kulture do kulture, međutim niti jedno niti drugo nisu razlog za njihovo sve veće napuštanje. Tako je, sve je više crnih mačaka u zapadnim zemljama napušteno, a razlog je trivijalan i duboko ukorijenjen u modernom društvu opsjednutom društvenim mrežama. Naime, mnoge se crne mačke ostavljaju napuštene jer – ne izgledaju dobro na popularnim selfie fotografijama!

Društva za zaštitu napuštenih životinja prijavljuju da je oko 70 posto novopridošlih mačaka u njihova skloništa od njih 1000 – crno. U društvima za zaštitu životinja kažu kako je razlog upravo u tome što crne mačke ne ispadnu dobro na selfie fotografijama zajedno sa svojim vlasnicima, odnosno za tu svrhu mnogo su bolje mačke drugačijih, raznovrsnijih boja, one koje imaju neki znak na dlaci koji ih razlikuje od drugih mačaka, čime se razlikuje i sam vlasnik.

Problem je tako velik da, primjerice, britanska društva za zaštitu životinja stalno pozivaju ljude da ne ostavljaju svoje crne mačke zbog tako trivijalnog razloga kao što su fotografije te da se fokusiraju na osobnost svoje mačke i sreću koju im ona predstavlja u svakodnevnom životu.

Broj crnih mačaka u skloništima za životinje drastično se povećao upravo od početka ove godine, a problem je tim veći što ih je i teško udomiti jer većina ljudi, kada dođe u sklonište s namjerom da udome mačku, kada vide crnu, jednostavno odmahnu rukom i kažu: ‘A nemate li kakve druge mačke?’ Dakle, crne mačke definitivno su OUT ove godine, ali nadamo se da neće tako dugo ostati.

Jedna vlasnica crne mačke kaže: ‘Istina je da ne ispadne svaki put baš dobro na fotografiji, ali je ona svejedno predivna mačka. Crne su mačke tako prekrasne i misteriozne.’

Što dodati nego – daj bože da čim više ljudi to shvati i prestane napuštati ova divna stvorenja samo zbog boje dlake.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *