Poznajete li mačku Pusheen?

Poznajete li mačku Pusheen?

Ako ste redoviti korisnik Facebooka, onda ste je već trebali upoznati. Ipak, moguće je da vam je promaknula. Iz tog razloga vam je danas predstavljamo – jednu od najslađih animiranih mačaka – Pusheen.

Dakle, to je ikonica koja se skriva u Facebook chatu. Ona se smije, spava, plače, pokazuje srce i tko zna što sve ne. U biti pomaže kako bismo lakše izrazili emocije ili ono što radimo u datom trenutku. Vjerujemo kako je omiljena Hello Kitty kod mnogih izgubila naklonost jer su je jednostavno odlučili dati Pusheen.

U početku je postojao strip Everyday – Cute u kojem je Pusheen bila samo jedan od likova. No, ubrzo se pokazalo tko je najveća slatkica među likovima, odnosno koji je lik najpopularniji od svih koji su se ondje pojavili. Naravno – mačka Pusheen. Ona je prva dobila majice sa svojim likom, a uskoro je započela i proizvodnja mnogih drugih uporabnih predmeta na kojima je. A nakon toga, naravno i lansiranje u Facebookov chat, čime je postala još popularnija.

Mačka Pusheen

Nakon svega ovoga naravno da se nameće pitanje – tko je ta Pusheen mačka i kako je nastala?

Pusheen je nastala na osnovi prave mačke po imenu Belton. Tvorac stripa zapravo nije živio s tom mačkom već je ona živjela s njegovim roditeljima. Kada je 2010. godine izišao prvi strip s likom Pusheen, Belton je imala 13 godina. Udomljena je iz jednog skloništa za životinje kada je imala 9 godina. Ako je danas još uvijek živa, a nadamo se da jest, ima oko 19 godina! Belton kao ime za mačku poprilično je neobično, a zapravo dolazi od naziva za “mače” iz jednog od keltskih jezika.

Uz to što se ne zna je li inspiracija za Pusheen živa ili ne, također nije zabilježena niti jedna fotografija mačke po kojoj je ova popularna animacija nastala. Kako bilo, Belton će na neki način živjeti zauvijek jer sasvim smo sigurni da se lika Pusheen nitko nikada neće moći zasititi!

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

There is 1 comment for this article
  1. lorena kantor at 21:26

    ja lorena poznajem mačku kojoj je ime pusheen

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *