Mačka Amelia plovi svijetom!

Mačka Amelia plovi svijetom!

Obično mislimo da mačke vole rutinu te da ih bilo kakvi izleti s vlasnikom uopće ne zanimaju. Ipak, s vremena na vrijeme susretnemo mačke koje ruše ove sterotipe, a mačka Amelia zasigurno je jedna od njih!

Naime, Amelia se još 2013. godine sa svojom vlasnicom popela na brodicu i od tada je nije napustila, barem ne na dulje periode. Njezina je vlasnica Liz Clark koja je sa svojom životnom avanturom koja traje i danas započela još 2005. godine. Od tada plovi uz Sjevernu i Južnu Ameriku, a nekoliko godina nakon početka priče pridružila joj se i njezina vjerna Amelia.

#AmeliatheTropicat reminding us to REACH for our desires!!!! #fishing

A photo posted by Captain Lizzy (@captainlizclark) on

Brodica na kojoj ove dvije dame plove zove we The Swell. Od početka putovanja prije 11 godina prošla je oko 18.000 nautičkih milja, a isplovljavanje se dogodilo u Santa Barbari u Kaliforniji.

“FASTER i told you… FASTER!??” –#AmeliatheTropicat #weAllNeedFREEDOMtoRoam A photo posted by Captain Lizzy (@captainlizclark) on

Liz se jedrenjem bavi od 10. godine života, kada je ispekla prva iskustva u ovom zanatu, a zanimljivo je da je mački Ameliji dala ime po velikoj istraživačici po imenu Amelia Earhart. Mačka Amelia ima i nadimak – The Tropicat, pod kojim se nalazi i na Instagramu, gdje se mogu pratiti sve njezine avanture i putovanja na jedrilici.

Zanimljivo je da se tijekom njihovih putovanja jednom dogodilo da su se razdvojile na više od mjesec dana, točnije 42 dana. Naime, iako većinu vremena ove dvije dame provode na moru, ipak s vremena na vrijeme izađu na kopno. Tako su izašle na jedan otok i prošetale njime, ali Amelia se nakon šetnje nije vratila. Liz ju se tražila i tražila, ali na kraju se morala na brodicu vratiti sama. Ipak, nije odustajala te se nakon 42 dana vratila na isti otok i, gle čuda – pronašla svoju dragu Ameliju.

Kaže kako ju je mačka odmah počela pratiti i kada su došle do brodice, Liz ju je upitala želi li se vratiti s njom na more. Mačka je gledala i – zakoračila na brodicu! A od tada obje provode više vremena na kopnu jer je shvatila da Ameliji treba slobodno vrijeme kako bi se penjala po drveću te natjeravala neke divlje životinje.

‘Što joj više slobode dajem, to mi više vjeruje’, zaključila je kapetanica Liz.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *