Tajne koje trebate znati prije nego nabavite mačku

Tajne koje trebate znati prije nego nabavite mačku

Kada pomislimo na mačke, obično nam je prvo na pameti nježno predenje, igre, žmirkanje… Međutim, ako do sada niste imali mačku, a ozbiljno mislite jednu udomiti, trebate znati neke tajne o njima i o svom životu uz njih koje vam zasigurno nitko do sada još nije rekao.

Rođendansko bilje ili cvijeće koje vam nosi vaša druga polovica više nikad neće imati isto značenje – tako je, postoji neka tajna veza između mačaka i cvijeća, bilo onog u teglama, bilo onog u vazama. U teglama će zasigurno iskopati zemlju i tko zna što napraviti ondje gdje je korijen biljke, a ono u vazi će prevrnuti, barem jednom. Jednostavno – naviknite se na to!

Mačka u vazi

Mačke će privlačiti vaše cvijeće – pomirite se s tim!

Svaka mačka je jedinstvena – svidjela vam se mačka koju ima vaša prijateljica i sad želite i vi jednu takvu. Međutim, iako ste nabavili mačku iste boje, ne znači da je istog karaktera. Zapravo, lako je moguće da je karakterno sasvim drugačija od svih drugih mačaka koje ste prije sreli.

Mačke su čudne – često ćete se zateći da pitate svoju mačku: ‘Zašto si ti tako čudna??!!’ Neka vas to ne iznenadi. Sve su mačke na svoj način čudne, svaka ima neku svoju stvar koju samo ona razumije, a vama će se nastaviti rojiti upitnici iznad glave.

Više nikad nećete ići na toalet sami – ako je to bio jedini trenutak mira za vas u užurbanom danu, zaboravite na to. Mačke su znatiželjne i vrlo je vjerojatno da će ići za vama baš ondje gdje to ne želite. Neke će vas i oponašati! Ha, zasigurno ste čuli za mačke koje uriniraju u WC školjke, zar ne?

Hrana na stolu više nije sigurna – dok će psi gledati u vas kao u božanstvo i slina će im curiti u slapovima dok jedete, mačka nije tako pokorna. Ona će jednostavno – skočiti na stol i početi grickati finu hranu koja im je tako zamirisala.

Mačka na stolu

Niti jedna površina više neće biti sigurna!

Naviknite se na neke odurne stvari – pijesak za mačke smrdi. Posebno ako ne čistite redovito. S vremena na vrijeme mačke povraćaju. S vremena na vrijeme ne pogode kutiju s pijeskom već to učine sa strane. S vremena na vrijeme ne izađe sve van već im nešto viri iz anusa i vi to morate srediti. He, tko je rekao da je lako imati mačku?

Postat ćete ‘cat lady’ – ili ‘cat gentleman’. Već zasigurno znate da postoje i vicevi o ženama i muškarcima koji su ludi za mačkama i razmaze ih do neviđenih granica. No, ako imate mačku, jednog dana ćete se probuditi sa saznanjem da ste se i vi pretvorili u nekog jako sličnog, u nekoga koga ste do tada ismijavali!

Prije nego kupite neke stvari, morat ćete dva puta razmisliti – mačke znaju biti prava pošast. Ako im se sviđa vaša nova zavjesa, vjerojatno će se objesiti na nju i malo njihati ondje te ostaviti rupe.

Trošit ćete mnogo novca na svoju mačku – sada malo keksića, pa one bolje hranice, pa vitamini, pa minerali… često ćete prije kupovati stvari za nju nego za sebe!

Voljet ćete svoju mačku da će to postati smiješno – ubrzo ćete shvatiti da je mačka najbolje što vam se u posljednjih nekoliko godina u životu dogodilo!

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

There is 1 comment for this article
  1. Nena at 06:25

    Moje mace imam ih sedam predivna bića. Svaka ima svoju priču. Neznam kakav bi mi bio život bez njih. Naprosto nezamislivo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *