Andre The Giant Cat ili Andre Veličanstveni

Andre The Giant Cat ili Andre Veličanstveni

Doslovni prijevod bi bio Andre ogromni mačak, ali više mu odgovara naziv Andrej Veličanstveni zbog njegovog stava i veličine. Andre je dobio ovaj naziv jer je težak oko 13,5 kilograma, a još je veličanstvenija njegova duljina – od njuške pa do početka repa (da, početka, ne do vrha repa!) ima zadivljujućih 75 centimetara. Zamislite da mu je netko još izmjerio duljinu cijelog repa!

Andre Veličanstveni nalazi se u no-kill skloništu za mačke u Koloradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Nije oduvijek bio ovako velik. Kada su ga djelatnici skloništa pronašli napuštenog na cesti u studenom prošle godine bio je veoma malen i mršav, zapravo izgladnio. I onda je već bio veoma dugačak. Radnici skloništa sjećaju se tog trenutka te kažu da su odmah znali kako se radi o veoma posebnom mačjem stvoru.

Sklonište u svom sklopu ima trgovinu s hranom i potrepštinama za mačke, a Andre Veličanstveni njezin je zaštitni znak jer u njoj živi. Djelatnici ga smatraju zaštitnikom trgovine, a obožavaju ga svi kupci. Kada je došao bio je veoma sramežljiv, ali s vremenom se oslobodio i danas radosno očekuje svakog kupca. Ponekad se druži i s drugima mačkama koje su u tom skloništu.

Ono što je posebno lijepo jest da, otkad je Andre Veličanstveni dobio svojih pet minuta slave po raznim medijima, stopa udomljavanja mačaka iz spomenutog skloništa drastično popravila. Andre nije za udomljavanje, iako ima mnogo zainteresiranih.

S obzirom da je ovo doista velik mačak, neki smatraju da je nastao križanjem domaće mačke i kakve divlje mačke iz prirode, ali to se još uvijek ne zna jer nisu obavljena genetska ispitivanja.

Andre naravno ima svoj Facebook i Instagram profil te je pravi celebrity.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *