Neka i vaše mačke razvijaju motoriku uz Catit posudu za suhu hranu

Neka i vaše mačke razvijaju motoriku uz Catit posudu za suhu hranu

Vaćina nas koristi klasične plastične ili keramičke zdjelice za posluživanje hrane našim ljubimcima. U posljednje se vrijeme na tržištu pojavio velik broj “pametnih zdjelica” ili onih koje mogu same servirati jelo u određeno vrijeme. No kao i što je slučaj sa većinom stvari, nakon nekog vremena shvatili smo da je čim jednostavnije i bolje i vratili se klasičnoj “glupoj” posudi.

Cait zdjelica za mačke

Catit posuda

Danas vam predstavljamo varijaciju na temu tvrtke Catit. Radi se o posudi koja je dizajnirana tako da je jedini način da mačka dođe do hrane taj da koristi svoju šapu.

Zašto bi to uopće priuštili svojoj mački? Razloga je nekoliko: prvo, mačka nije pasivna dok jede, i iako se radi o minimalnoj fizičkoj aktivnosti i ona je dobro došla kada je većina kućnih ljubimaca pretila. Drugo, pokušavajući doći do hrane mlade mačke razvijaju motoriku i sposobnost rješavanja problema. I konačno, ova posuda prisiljava mačku da ne jede naglo i na taj način spriječava prejedanje i povraćanje.

Cait zdjelica za mačke

Dizajn zdjelice je vrlo jednostavan ali dobro osmišljen i vrlo učinkovit. Zdjelica se sastoji od 2 dijela koja se mogu razdvojiti. Njeno osnovno svojstvo je “rupa” u koju stavite suhu hranu (mokra hrana nije preporučljiva zbog očiglednih razloga). Mačka hranu mora vaditi šapom, nakon čega se ona zadržava u zdjelici i ne rasipa se po podu.

Gornji dio posude možete koristiti kao klasičnu zdjelicu i za mokru hranu, i na taj način poslužiti istovremeno mokri i suhi obrok koji bi trebali trajati veći dio dana. Ovo naravno ovisi i o vašoj mački; naše bi vjerojatno istovremeno pojele sve što je trenutno dostupno.

Catit zdjelica za mačke

Moguće je poslužiti mokru i suhu hranu istovremeno

Proizvođač savjetuje da se prostor između dva dijela koristi kao spremište, ali mi nismo htjeli mačkama davati razlog da razvale zdjelicu jer unutra njuše nešto primamljivo. Umjesto toga, unutra smo stavili nešto ribolovnog olova kako bi dodatno spriječili da se zdjelica pomiče za vrijeme korištenja.

Materijal od kojeg je izrađena se doima kvalitetan, a koristan detalj je i gumirana podloga koja se brine da zdjelica ne kliže po podlozi.

Cait zdjelica za mačke

Ako imate mačića, obratite pažnju na ambalažu u kojoj se proizvod isporučuje! Kutija je predviđena da se uz sitne modifikacije pretvori u malo igralište za vašeg ljubimca. Simpatičan detalj!

Nakon početnog razočarenja zbog dodatnog posla kojeg smo im nametnuli naše su obje mačke bez problema savladale tehniku korištenja ove zdjelice. Veliki je plus što sada ne jedu dostupnu hranu samo zato jer je pod nosom, već kad su zaista gladni.

Za kraj, Anselmo i Rubens demonstriraju korištenje ove posude!

Uz umjerenu cijenu i dopadljiv dizajn, teško je naći negativne strane ovog proizvoda – osim ako je vaša mačka jedna od onih koja će rađe gladovati nego gurnuti svoju šapu u rupu i zaslužiti svoju porciju! :)

Catit zdjelicu možete nabaviti na Amazon trgovini po cijeni od 8 funti.

Autor: Riba

Mačkolog laik sa 30+ godina iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *