Mačka s dva lica – upoznajte Venus

Mačka s dva lica – upoznajte Venus

Kako kažu vlasnici na “službenoj” Facebook stranici koja broji preko 250,000 fanova, 0% photoshopa, 100% rođena tako.

Venus je zbog svog lijepog i neobičnog lica postala planetarno poznata, a kako vlasnici kažu, nije samo lijepa i fotogenična, nego pravo umiljato i drago stvorenje koje čak ne grebe namještaj!

Lice joj je podijeljeno po sredini, jedna je strana potpuno crna, a druga narančasta. I oči su neobično lijepe; jedno je zeleno, drugo plavo. Pitate se zašto? Priroda i genetika malo su se poigrale, kako objašnjavaju profesori sa Sveučilišta Columbia. Geni za boju dlake koji se nalaze u X kromosomu u mačaka aktivirali su se nasumice, i stvorili raritet. Jednostavno i neobično, rijetko, ali ne i nemoguće.

Mačka Venus

Mačka Venus

I za oči su zasluženi geni. Venus ima bijele točke na prsima i bijele šape, pa je bijeli pigment očito djelovao različito i na dva oka. Jedno je normalne boje, a drugo plavo, što pokazuje manjak melanina, tj. manjak crnog ili smeđeg pigmenta.

Mnoge stvari možemo objasniti znanstveno, ali ponekad je lijepo uživati u mozaičnim radostima koje stvara priroda, bez ikakvog ljudskog doticaja.

Kako god, znanstveno ii ne, Venus je zbilja poseban primjerak, pa ne čudi broj obožavatelja u svijetu interneta gdje se obožava svašta.

Venus ima i službenu Web stranicu, pa svakako svratite pogledati.

(Fotografije su preuzete sa Facebook stranice)

Autor: Marina

Zaljubljena u življenje, jelo, pilo, mačke, fotke, maloplacje, vrt s motikom ili bez.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *