Preko tisuću mačaka gotovo završilo u loncu

Preko tisuću mačaka gotovo završilo u loncu

Vlasnici mačaka u pokrajini Liaoning u sjevernom dijelu Kine počeli su se žaliti da im nestaju mačke te je nakon toga organizirana opsežna akcija u kojoj su mačke pronađene, ali se i došlo do stravičnog saznanja – grupa lopova krala je mačke i planirala ih prodati u restorane u kojima se poslužuje mačje meso!

U mnogim dijelovima Kine sasvim su legalni restorani u kojima se jede mačje meso i normalan je dio prehrane, dok se u nekima mačje meso smatra pravom delikatesom i poslasticom.

Nekoliko vlasnika u spomenutoj provinciji udružilo se kada su shvatili da su im nestale ljubimice te su upravo zahvaljujući tome ušli u trag kradljivcima. Cijeli je slučaj predan i policiji i za sada je vraćeno oko 300 mačaka te se i ostali nadaju da će uskoro dobiti svoje ljubimice natrag u naručje. Nažalost, vjeruje se da se za neke mačke neće znati čije su i vratiti ih kući ukoliko ih vlasnici ne budu tražili.

Nekoliko vlasnika stražarilo je tijekom noći te su ušli u trag grupici lopova koji su hvatali ne samo domaće mačke već i mačke lutalice. Slijedivši ih došli su do kaveza i kamiona u kojem su već bile uhvaćene mačke. Odmah su sve prijavili policiji koja je pronašla kaveze s preko tisuću mačaka koje su uskoro trebale biti prevezene u dijelove Kine u kojima se cijeni mačje meso. Čak šest osoba je i uhićeno.

Prema nekim istraživanjima i statistici, preko četiri milijuna mačaka završi u loncima u Kini svake godine. Osim što se do njih dolazi na ovakve, nelegalne načine, postoje i farme na kojima se uzgajaju i mačke i psi koji kasnije završe kao hrana ljudima. Zbog raznih akcija tamošnjih društava za zaštitu životinja sve se više ljudi odriče jedenja mačjeg i psećeg mesa, a najviše upravo mladi. Ova vrsta mesa najpopularnija je među starijim Kinezima.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *