Obi – pametni laser za mačke

Obi – pametni laser za mačke

Kada biste svoju mačku upitali što joj je najdraža igračka, čime se najviše voli zabavljati, vjerojatno bi među vodeća tri odgovora bio – laser. Znamo da kada po podu ili zidu treperimo laserskim svjetlom, točkom svjetlosti, mačke jednostavno na to polude i žele ga pod svaku cijenu uhvatiti. Upravo na ovoj činjenici stvara se super zanimljiva i super pametna igra za mačke.

Radi se o sistemu jednostavnog imena Obi koji se trenutno nalazi na Kickstarteru i skuplja novce za svoju realizaciju. Srećom pa ima mnogo zainteresiranih za ovaj projekt i skupljanje sredstava za sada ide veoma dobro. Naime, cilj je za realizaciju Obija skupiti 120,000 dolara, a trenutno je skupljeno već preko 40,000 dolara.

Za kontroliranje ove igračke trebat će vam iPhone ili iPad koji se spaja na uređaj sličan zvučniku. Iz tog uređaja, koji za sada može biti crne ili bijele boje, emitira se lasersko svjetlo. Kako to lasersko svjetlo treperi i u kojim smjerovima se pomiče, određujete vi preko svog iPhonea ili iPada. Ako vam se ne da pritiskom prsta ovo regulirati, onda jednostavno stavite na automatsku regulaciju i vaša će mačka imati zagarantiranu zabavu.

Obi, laserski uređaj za mačke

Lasersko svjetlo se, dakle emitira na mjesto na koje želite, a obično je to zid kako bi mačka mogla skakati i ujedno se uz igru baviti i tjelovježbom. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da uređaj može emitirati zvuk kada se laser upali tako da će mačka povezati zvuk s početkom igre, svojevrsni je to poziv na igru.

Ovaj sistem za mačju razbibrigu i tjelovježbu dolazi iz američkog dizajnerskog studija Neat kojeg čine dvojica mladih dizajnera. Kažu kako su na ideju došli kako bi svojeg mačka koji se zove Mr. Littlejeans zabavili tijekom dana. Prvo su mu kupili sve moguće igračke, ali se većina pokazala ili nedovoljno zanimljivima ili estetski neprivlačnima.

Na pitanje što misle da li lasersko svjetlo mačke nervira ili ga vole, dizajneri kažu da zapravo nemaju pojma, ali kako je sigurno da ta ljubavno – mrziteljska veza između mački i lasera može mačku veoma zabaviti kada dugo vremena provodi sama kod kuće.

Pogledajte video o Obi sustavu za mačke:

https://youtu.be/WpuJOovJtNE

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *