Fotografijama mačaka do privatnosti na društvenim mrežama

Fotografijama mačaka do privatnosti na društvenim mrežama

Ah, društvene mreže… Ne možemo bez njih, a ne možemo ni s njima jer nam uvijek nešto smeta ili ne želimo da baš svi vide što smo objavili. Upravo je zato aplikacija za instant chat i razmjenu fotografija Wickr izumila novu mogućnost za sve svoje korisnike – ako ne želite svoju fotografiju podijeliti sa svima koji su na vašoj listi prijatelja na društvenim mrežama, umjesto fotografije koju ste objavili pojavit će se – fotografija mačke! O čemu se radi?

Internet i društvene mreže jednostavno obožavaju mačke. Ova životinja redovito je u mjesečnim i godišnjim izvješćima najpopularnija u raznim pretragama, ali i objavama. A čini se kako će uskoro postati još popularnija, ako je to uopće moguće. Zbog velike popularnosti mačaka na internetu, aplikacija Wickr odlučila se na sljedeći potez: ako želite fotografiju objaviti na društvenim mrežama a ne želite je podijeliti sa svima na listi prijatelja, moći ćete izabrati s kojim prijateljima ćete podijeliti spomenutu fotografiju, a svi ostali vidjet će fotografiju mačke.

Wickr

Novi dodatak za aplikaciju zove se Wickr Timed Feed (WTF) te omogućuje dijeljenje jedne fotografije s najviše 151 prijateljem (i više nego dovoljno), a ljudi koji su razvili dodatak za aplikaciju kažu kako ni sam Facebook nema mogućnost sačuvati fotografiju ako mu to ne dozvolite, što nije slučaj s običnim dijeljenjem fotografija na ovoj društvenoj stranici.

Aplikacija se koristi već odavno poznatom metodom zvanom steganografija. Radi se o načinu pisanja poruka, a da pritom nitko osim onoga tko je napiše i onaj tko ju primi ne shvati da se radi o poruci. Zapravo je više riječ o tome da se i ne primijeti da je poruka tu jer ona ne privlači pažnju na sebe.

Stoga, ako uskoro shvatite da je Facebook više nego inače preplavljen fotografijama mačaka u najrazličitijim pozama, znat ćete o čemu se radi.

Nevena
Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *